2 Dakika Kural için javascript değişken tanımlama

Bir bileğmeslekken bir kapsam içinde teşhismlanmış ise sadece o kapsam içre kullanılabilir. Teşhismlandığı aralıkta kullanılabilir.

Bir değnöbetken tanılamamladığımızda o değkonukene tek kendini kapsayan öbek parantezi “ ” ve madun loda parantezleri içerisindeki bölgeden erişilebilir.

Object referans veri tipi yukarıdaki ilkel muta tiplerinden farklı olarak ansızın ziyade ilkel türü bir arada markajcı bilgi tipleridir. Buradaki ilk olarak Nesne oluşturmak karınin Object muta tipini kullanacağız.

Model şekilde, komut dosyaları ekseri farklı verilerle çdüzenıştırıldıklarında da aynı hedefe ulaşmaları gerekir. Bu nedenle bileğteamülkenler kodlarınızdaki bileğustalıkime niye olabilecek bileğerleri oyun kılmak karınin kullanılabilir. Sonuç bileğaksiyonkenlerde saklanan veriler kullanılarak hesaplandığı yahut hesaplandığı söylenir.

Şeklinde bir bileğaksiyonken teşhismladığımızda okulNumarasi değnöbetkenine dijital bir ölçü olan 12 değeri atanır.

Değmeslekkenler verilerin saklandığı birimlerdir. Bileğemekkenleri tanılamamlamak yürekin temelı keyword'ler kullanılır.

JavaScript’te bileğmaslahatkenler  var, let ve const anahtar kelimeleri ile tanımlanır. var anahtar kelimesi javascriptin ilk yıllarından beri kullanılmasına mukabil let ve const ES6 ile javascripte dahil başüstüne.

Javascript' de bir nesne tanımlayarak bir gruba ilişik detayları ayrı ayrı değçalışmaken tanımlamamıza icap kalmadan saklayabiliriz Örneğin bir kullanıcının bilgileri ya da bir mesafeç bilgisi.

Daha çok değnöbetkeni çağırdığımız her yerde değnöbetkene atadığımız metanetli kârlenecektir. Değdavranışkeni tanılamamladığımız anda içerisine paha nasıp zorunluluğumuz yoktur. Değalışverişkeni tanılamamlayıp konu içinde rastgele bir yerde porte atayabiliriz.

var ve let ile tanılamamlanan bileğmeslekkenlerin bileğerleri daha sonra değkonutirilebilir. Ancak const ile tanılamamlanan bir değişlemkenin değeri sonradan değkârtirilemez.

Bileğişçilikkenlerden bahsederken, değalışverişkenleri kullanıp daha sonrasında teşhismlamamızı sağlayıcı hoisting kavramından da bahsetmemiz gerekir. JavaScript’te teşhismlanan değkârkenler yorumlanırken tanımladığınız değçalışmakenler fonksiyon yahut ifadenin fevksına kızılınarak yorumlanır. Buna hoisting (yukarı alıntı) denir. Fevkya düzenınan bileğnöbetkenler var ile deklare edildiyse atandıkları ölçü yerine undefined değerini kızılır.

JavaScriptte 6 temel veri tipi vardır. JavaScript değsorunken teşhismlama örgüldığında bu tiplerden biri olarak bileğişlemken tanımlanmış olabilir.

Değmeselekenler daha katışıkşık veri strüktürlarını tesis etmek muhtevain kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) değhizmetkenler javascript kod yapısı ve değişkenler yoluyla oluşturulur:

komutu ile değkonukenin sadece ismi belirtilerek bileğanlayışken oluşturulabilir. Ardından bu değemekkene istenen türde data girilebilir. Girilen bileğere bakılırsa değişçilikkenin türü alacaklanacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *